Újabb futópálya-elhagyásos légiközlekedési baleset történt, ezúttal Fülöp-szigeteki főváros, Manila Ninoy Aquino nemzetközi repülőtéren.

A Xiamen Airlines MF 8667 számú Xiamen – Manila járatát teljesítő Boeing 737-85C (WL) típusú repülőgép a repülőtér megközelítése előtt 14 percig várakozott FL180-as magasságon, majd ezt követően kezdte meg a repülőtér 24-es számú futópályájának megközelítését.

Az első megközelítést a személyzet megszakította helyi idő szerint 23:40-kor, majd a repülőgép újra megpróbálkozott a leszállással – az Aviation Safety Network az eseményről készült adatlapja szerint.

A 8 és fél éves Boeing 737-800-as 23:55-kor ért földet a repülőtéren, majd ezt követően egyelőre ismeretlen okokból elhagyta a futópálya szilárd burkolatát. Egyelőre nem ismert, hogy a repülőgép túlfutott, vagy oldalirányban hagyta el a futópályát.

A helyszíni fotók alapján az egyes számú (bal oldali) hajtómű leszakadt a repülőgépről. A repülőgép a repülőtér kerítése közelében állt meg, a fotók alapján a futóművei besüllyedhettek a puha talajba, vagy kiszakadtak a helyükről.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A baleset időpontjában vihar vonult át a repülőtéren. A legfrissebb értesülések szerint személyi sérülés nem történt.