Bázel és az Egyesült Államok között szeretne járatokat indítani a Swiss Skies, amely – ha összejön az indulás – nevet fog változtatni.

A Financial Times cikke szerint a bázeli székhelyű légitársaság még az indulás elején van, 100 millió dollár tőkét szeretnének összekalapozni, hogy el tudják indítani a járatokat, és egyből hosszútávú útvonalakat szeretnének repülni a bázeli repülőtérről.

Ha sikeres lesz a tőkeemelés, akkor 2019 közepén szállna fel az első gép, de nem ezzel a névvel, mivel ez csak a kezdeményezés neve, bár arról a gazdasági lap nem írt, hogy milyen név alatt repülnének.

Terveik szerint kizárólag Airbus A321LR-eket használnának a járatok teljesítéséhez, az indulásutáni második évben már 16 ilyen gépet szeretnének a flottában tudni, egy évvel később pedig 30 darabosra nőne az A321LR flotta.

Forrás: Airbus

A kezdeti időkben az Egyesült Államok lenne a célállomás, de a középtávú fejlődési tervekben a Karib-térség, Ázsia, a Közel-Kelet és Brazília is benne van. Mindezt A321LR-ekkel. A cég vezetői korábban azt mondták, Cincinatti jó első útvonal lehetne, mivel Bázelhez hasonlóan nagyon fejlett és jelentős gyógyszeripara van. Emellett világossá tették azt is, hogy a brexit miatt nem tervezik az Egyesült Királyság piacának bármilyen szintű kiszolgálását.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A jelentős versenyt elkerülendő a Swiss Skies kezdeményezés csak másodlagos repülőterekben gondolkodik, nem mellesleg könnyebb résidőt szerezni és olcsóbb is a reptér használatának díja.

Bázelből jelenleg csak az Air Transat kínál hosszútávú járatot, az egykor Budapestre is közlekedő kanadai társaság Torontóval köti össze a határmenti svájci várost. A Swiss csak Zürichből, illetve Genfből repül hosszútávú járatokat és a korábbi közlések szerint nem is tervezi a további bővítést más városokban.