Abu-Dzabi és Bécs között indít közvetlen, menetrend szerinti járatokat az Etihad Airways 2020. május 22-től, az útvonalon eleinte heti négyszer, később pedig naponta közlekedik a légitársaság.

A bécsi járatokat kétosztályos fedélzeti elrendezésű, 290 (28 üzleti és 262 turista) utas szállítására berendezett Boeing 787-9 Dreamliner repülőgépeivel teljesíti az Etihad Airways.

A járatok május 22. és június 30. között hetente négyszer, július 1. és augusztus 31. között naponta, szeptember 1. és november 30. között hetente ötször, majd december 1-től ismét naponta közlekednek majd.

Az új útvonallal az Abu-Dzabi és Bécs között közlekedő direkt (tehát nem átszálló) üzleti és szabadidős utasokat célozza meg az Etihad Airways. Emellett persze a járat optimális átszállási lehetőségeket biztosít a légitársaság közel-keleti, dél-kelet ázsiai és ausztráliai útvonalaira.

A légitársaság közlése kiemeli, hogy a szélestörzsű típus kínálta belly-cargo kapacitással bővülnek a légiáru szállításának lehetőségei Bécs és Abu-Dzabi között, valamint az Etihad Cargo hálózatán keresztül a világ többi pontja felé is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az EY 53-as számú járatok helyi idő szerint reggel 7 órakor szállnak le Bécsben, és 11:45-kor indulnak vissza Abu-Dzabiba.

Forrás: Etihad