A szerb fővárosban, Belgrádban júliusban tervez bővítést, a romániai Bákóban pedig októberben nyit új bázist a Wizz Air.

A Wizz a közösségi médiában jelentette be döntését. A fapados légitársaság korábban is jelen volt már a szerb fővárosban, ahonnan a bázisbővítés révén Turkuba, Torpba (Oslo), Hamburgba, Kölnbe, Brüsszelbe, Friedrichshafenbe, Milánóba, Barcelonába és Lisszabonba közlekednek majd a cég repülőgépei.

A járatok július második felétől indulnak el, a légitársaság a meglévő kettő mellé egy harmadik repülőgépet telepít a belgrádi Nikola Tesla-repülőtérre.

Fotó: AIRportal.hu

Bákóban október 29-én nyílik meg a légitársaság 31. bázisa, onnan 12 város válik elérhetővé, ide is két Airbus A320-as költözik. Lutonba, Liverpoolba, Rómába, Trevisóba, Bolognába, Brüsszelbe, Torinóba, Cataniába, Bergamóba, Lárnakára, Memmingenbe és Billundba közlekednek a téli menetrendváltástól.

Az elmúlt hetekben folyamatosan jelentett be újabb és újabb bázisnyitásokat a Wizz Air, ahová a többi állomáshelyéről irányított át gépeket. Tiranában, Milánó-Malpensán, és Lárnakán is új bázis nyílik, Salzburg pedig felkerült a cég járathálózatába.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A lengyel sajtó kiderítette, hogy a Wizz főként a lengyel és magyar bázisokról vezényel át repülőgépeket az új piacokra. Összesen 15 gépet vont ki az elmúlt időszakban a Wizz a két országból, de eddig csak hét gép került át az azóta bejelentett új bázisokra, most tehát újabb négy repülőgép sorsa vált világossá.