Több bázisán is mérsékli aktív flottája méretét a Wizz Air: Budapesten 15-ről 13-ra, Debrecenben 2-ről 1-re csökken az ott állomásoztatott repülőgépeinek száma, de lengyel városokban is hasonló a helyzet.

A lengyel Pasazer portál a légitársaság közlésére hivatkozva azt írta, Varsóban, Katowicében, Gdanskban is 1-1 géppel kevesebb fog szolgálni, az egyetlen kivétel Krakkó, ahova plusz egy gép kerül.

Csökken az aktív flotta mérete Budapest és Debrecen mellett Kolozsváron, Kijevben, Temesváron, Vilniusban, Szkopjében, Craiovában, Kutaisziban és Nagyszebenben is, összesen 15 gépet von ki a cég ezekről a bázisokról.

Fotó: AIRportal.hu

Változatlan méretű flottával működik tovább a lutoni, bukaresti, szófiai, belgrádi, tuzlai, várnai, kisinyovi (Chișinău), jászvásári (Iași) és rigai bázis.

A hírrel kapcsolatban kerestük a Wizz Air, de a társaság nem kívánta kommentálni a lap értesüléseit.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mint arról az elmúlt napokban beszámoltunk, a Wizz Air három új bázist is létesített a héten, Milánó-Malpensa és Lárnaka után ma a tiranai megnyitását jelentette be a magyar kötődésű cég, amely emellett Salzburgba jelentett be új járatokat hat másik bázisáról.

Ezekre a bázisokra összesen 10 Airbus A320-as típuscsaládba tartozó gép kerül, 5 Milánóba, 3 Tiranába, 2 pedig Lárnakára. Mivel a Wizz azóta egy új gépet vett át – ezt ma repülték át Toulouse-ból Budapestre – a már meglévő bázisokról kell gépet átirányítani.

A Wizz Air diszkont légitársaság repülőgépei parkolnak a Debreceni Nemzetközi Repülőtér futópályája mellett 2020. március 22-én. A koronavírus-járvány miatt törölt, illetve ideiglenesen szünetelő járatok miatt a légitársaság kilenc gépe parkol a légikikötőben. (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Ezek alapján hat gép maradt, amelyeket már kivontak egy bázisról, de még nem helyeztek át másikra. Sorsukról szintén érdeklődtünk a Wizz Airnél, de erre a kérdésünkre nem kaptunk választ.

Információink szerint a napokban további új bázisok, illetve célállomások bejelentésére készül a légitársaság.