Albánia fővárosában, Tiranában nyitja meg 30. bázisát a Wizz Air, júliustól pedig új célállomással, Salzburggal bővül a low-cost légitársaság hálózata.

A salzburgi repülőtérről hat közép-kelet-európai városba utazhatnak a Wizz Air utasai júliustól. 

Fotó: AIRportal.hu

A légitársaság a közleményében azt írta: a salzburgi indulás újabb jele annak, hogy hosszú távon elkötelezettek Ausztria mellett.

Az osztrák fővárosban immár két éve működik sikeresen a magyar légitársaság bázisa, több mint 3 millió utas vette igénybe eddig a Wizz Air bécsi járatait, bizonyítva, hogy a vállalat versenyképes szolgáltatást tud nyújtani az országban.

A cég a bécsi sikerre és a növekvő keresletre építve döntött úgy, hogy Salzburggal bővíti hálózatát, és megfizethető utazási lehetőségeket teremt a városban és környéken élők számára.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az új útvonalak kapacitása meghaladja az évi 200 ezer utast, és Salzburgból nehezebben elérhető úti célokkal kötik össze a várost. A légitársaság ezzel tevékenyen hozzájárul a térség turizmusának fejlődéséhez – olvasható a közleményben

A Wizz Air új úti céljai Salzburgból 2020 júliusától: Lárnaka, Kijev, Bukarest, Belgrád, Tuzla, Szkopje.

Tirana a 30. bázis

Albánia fővárosába 2017-től repül a Wizz Air, és azóta félmillió utas választotta a légitársaság tiranai járatait.

Tirana a légitársaság 30. bázisa, amely hozzájárul majd a régió gazdasági fejlődéséhez, és számos európai országgal köti össze Albániát. A bázis közvetlenül 100, a kapcsolódó iparágakban pedig még több új munkahelyet teremt.

Az albán fővárosba telepítendő három Airbus A320 repülőgép 8 ország 15 úti céljára közlekedik majd, ezzel 25-re nő a Tiranából elérhető célállomások száma, amelyek kapacitása 2020-ban meghaladja a 800 ezer utast.

Továbbra is közlekedik a Wizz Air Budapest–Tirana járata is. A légitársaság albániai hálózata támogatja a helyi turizmust, tőkét vonz a régióba, és új úti célokkal köti össze Tiranát.

A Wizz Air új úti céljai Tiranából 2020 júliustól: Párizs-Beauvais, Brüsszel-Charleroi, Eindhoven, Bázel-Mulhouse–Freiburg, Karlsruhe–Baden-Baden, Hamburg, Berlin-Schönefeld, Frankfurt-Hahn, Prága, Iráklio, Ródosz, Bari, Catania, Milánó-Malpensa, Torinó.

(Forrás: Wizz Air)

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta: „A mai bejelentés aláhúzza Ausztria és Albánia iránti hosszú távú elkötelezettségünket. Örömmel jelentjük be, hogy Salzburggal bővül hálózatunk, alig három héttel azután, hogy Bécsből is új útvonalakat indítottunk. A Wizz Air célja, hogy fejlessze ausztriai jelenlétét, és ennek jegyében immár Salzburgból is megfizethető utazási lehetőségeket kínálunk. Albániában három év sikeres működés után bővítjük a pénztárcabarát útvonalak számát, miközben segítünk felpörgetni a helyi turisztikai szektort. Az új összeköttetések pedig reményeink szerint hozzájárulnak Albánia és a célországok közötti gazdasági kapcsolatok erősítéséhez. Új egészségügyi intézkedéseink a legmagasabb szintű higiéniai viszonyokat garantálják az utasoknak Európa legzöldebb légiflottáján. Biztos vagyok benne, hogy a Wizz Air alacsony viteldíjai és vonzó útvonalhálózata hozzájárul majd Salzburg és Tirana fejlődéséhez.”