Február 3-án találkozhatott először a nagyközönség az Air France A330-as gépeinek megújult fedélzetével. A Párizs és Ghána közötti járat után hamarosan még több útvonalon debütál a felfrissített kabinberendezés.

Bemutatta az Air France az Airbus A330-asainak új fedélzeti kialakítását, amelyen 36 business, 21 prémium turista és 167 turista osztályú ülőhely várja az utasokat. A flottában lévő 15 repülőgép felújításával 2020-ra végeznek, összesen 140 millió euróba kerül a munka.

Az első felújított fedélzetű gép a párizsi Charles de Gaulle-ról a ghánai Accrába repült február 3-án. A átalakított kabinnal a téli menetrend végéig újabb két célállomás, Ouagadougou (Burkina Faso) és Houston felé találkozhatnak az utasok.

Ez után a nyáron még nyolc további követi: a benini Cotonou, a nigériai Lagos, a nigeri Niamey, az indiai Bengaluru és Delhi, valamint Seattle, Chicago és Dallas.

A business osztály

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A business osztály 1-2-1 elrendezésű 36 ülőhelye mind teljesen vízszintes, 2 méter hosszú és 57 centi széles ággyá alakítható. Az ülések közötti panel fel- illetve lehúzható.

A business osztály ággyá alakítható ülése (Forrás: Air France)

Minden üléshez tartozik egy extra nagy, 18,5 hüvelykes érintőképernyő, amelyen nagyjából 1400 órányi szórakoztató anyag érhető el.

A business osztályon önkiszolgáló snack-bár, illetve a szokásos kényelmi csomag, párna és takaró is a kiszolgálás része.

Új prémium turista osztály

A prémium turista osztály is új elrendezést kapott, nagyobb terekkel és kényelmesebb ülésekkel, amelyek 130 fokban dönthetőek. A piac egyik legnagyobb ilyen kategóriájú székei 48,5 centiméter szélesek, külön gerinctámasztóval vannak ellátva a komfortosabb utazási élményért. A megnövelt lábtér, a nagy tárolóhely, a két USB-port és a 13.3 hüvelykes kijelző szintén a komfortot szolgálja.

Prémium turista (Forrás: Air France)

A fél évente változó kényelmi csomag, valamint a takaró és a párna szintén minden utasnak jár.

Turista osztály

A turista osztály is új székeket kapott: 79 centiméteres lábteret, nagyobb lehajtható asztalt, 118 fokban dönthető, ergonomikus ülést, és 11.6 hüvelykes kijelzőt.

A kiegészítők között megtalálható a párna és a takaró, csakúgy, mint a szemmaszk és a fülhallgató, valamit egy USB csatlakozó.

Az Air France új, economy osztálya (Forrás: Air France)

A repülőgép teljes fedélzetén elérhető a Wi-Fi szolgáltatás: ingyenesen használhatók a telefonon, illetve tableten található üzenetküldő szolgáltatások, a további, nagyobb sávszélességet igénylő használati módokhoz pedig két különböző internetcsomagot is meg lehet vásárolni külön díj ellenében.