Akbar Al Baker a Qatar Airways vezérigazgatója a Farnborough Air Show-n jelentette be, hogy cége felvásárolja a dél-amerikai LATAM légitársaság 10%-át. A LATAM a Qatar Airwayshez hasonlóan a oneworld légiszövetség tagja, a légitársaság a chilei LAN és a brazil TAM cégek egyesülésével jött létre.

Akbar Al Baker (Fotó: Qatar Airways) | © AIRportal.hu

Akbar Al Baker (Fotó: Qatar Airways)

Akbar Al Baker kiváló befektetési lehetőséget lát a LATAM-ban, mely nyilatkozata szerint Dél-Amerika egyik vezető légitársasága. A befektetés támogatja a cégek hosszú távú kapcsolatainak elmélyítését és a Qatar Airwaysnek segítségére lehet a dohai központú cég globális hálózatának fejlesztésében is.

Enrique Cueto a LATAM vezérigazgatója üdvözölte a Qatar bevásárlását, mely erősíteni fogja cége pénzügyi helyzetét és tovább mélyíti kapcsolataikat a Qatar Airwaysszel a oneword légiszövetségen belül. A vezérigazgató kiemelte, hogy az együttműködés révén jobb átszállási lehetőségeket tudnak majd kínálni Ázsia és a Közel-Kelet irányába.

A tranzakció lezárását 2016. negyedik negyedévére tervezik a felek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A LATAM Dreamlinere az egyesült légitársaság új festésében. (Forrás: LATAM) | © AIRportal.hu

A LATAM Dreamlinere az egyesült légitársaság új festésében. (Forrás: LATAM)


Európában is erős pozíciókkal rendelkezik a Qatar Airways

Május végén számoltunk be arról, hogy 15,01%-ra növelte tulajdoni hányadát a British Airways és az Iberia mellett a Vuelinget és az Aer Lingust is tulajdonló IAG-ben (International Consolidated Airlines Group SA) a Qatar Airways.

A dohai bázisú légifuvarozó elnök-vezérigazgatója április végén még a 2015. januárjában megszerzett 9,9%-os részesedésének 12%-osra történő növeléséről beszélt, így meglepetésként érte a piacokat az akkori bejelentés.

Légiutaskísérők a oneworld tagok formaruháiban a Qatar Airways oneworld festésű Boeing 777-ese előtt. (Fotó: oneworld) | © AIRportal.hu

Légiutaskísérők a oneworld tagok formaruháiban a Qatar Airways oneworld festésű Boeing 777-ese előtt.
(Fotó: oneworld)