Ha jó áron sikerül találnia, Michael O’Leary Ryanair-vezérigazgató 2018-2019-ben a tervezettnél több Boeing 737-est állítana be a flottába. Ezek akár használtak is lehetnek, de ha találnak szabaddá vált gyártási slot-ot, akkor arra is szívesen lecsapnának.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

Bár profitfigyelmeztetést adott ki a gyengülő brit font miatt, a közeljövőben a Ryanair intenzívebben szeretne bővülni. A több eladott jeggyel ellensúlyoznák a repülőjegyárak várható csökkenése miatt is mérséklődő bevételeket. Erről nemrég a Reuters számolt be.

A ch-aviation portál pedig arról ír, hogy Michael O’Leary vezérigazgató most úgy nyilatkozott: a jövő évre nem lát „levadászható” Boeing 737-eseket sem a használtpiacon, sem a gyártósoron esetleg felszabaduló újak között.

Eközben még több mint száz 737-800-ast vár a Ryanair Boeing üzeméből, és 2019-től kezdi átvenni a 737 MAX 200-asait is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az ír diszkont 2018-2019-ben szívesen lecsapna felbukkanó példányokra, használtakra és szabaddá váló gyáriakra is, „ha az árazásuk megfelelő” – tette hozzá O’Leary.

Már szeptemberben is beszélt arról a vezérigazgató, hogy az esetleg törölt megrendeléseket átvenné a Boeing-gyártósoron, akár már jövőre, emlékeztet a svájci portál.

A Ryanair az elmúlt években egyébként többször bérelt wet-lease konstrukcióban 737-eseket, nem csak a saját flottájának megfelelő, Next Generation -800-asokat, de például a Classic-változatok közül -400-ast is. Ezekkel a nagyobb forgalmú nyári időszakban egészítette ki a saját repülőgépeit.