Megszakította útját a Ryanair ír légitársaság egy Dublinból Krakkóba tartó járata Berlinben, hétfői német sajtójelentések szerint pokolgépes fenyegetés miatt – írta az MTI.

A 160 utast szállító repülő vasárnap késő este szakította meg útját a német főváros nemzetközi repülőterén. Átvizsgálásával hétfő reggelre végeztek a szövetségi rendőrség keresőkutyás egységei.

A Bild című országos napilap és a BZ című berlini lap értesülése szerint pokolgépes fenyegetés miatt szállították le a gépet.

Az előre nem tervezett leszállás okát az eljárás érdekeire hivatkozva nem közölték, de sajtóinformációk szerint valaki a célrepülőteret hívta fel telefonon a fenyegetéssel.

Az FR1901 járatszámmal közlekedő Ryanair-repülőgép pilótáit a légiforgalmi irányítás értesítette a lehetséges bombafenyegetésről, a kapitány az út megszakítása mellett döntött, és leszállt a legközelebbi repülőtéren, Belinben – írta közleményében a légitársaság a Simple Flyingnak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az utasokat egy mentesítő járattal szállították tovább, hétfő kora reggel. A Ryanair-gép Berlinben maradt.

Hasonló eset történt a Dublin-Krakkó járattal tavaly nyáron. Akkor a Londonhoz közeli Stansted nemzetközi repülőtéren kellett nem tervezett leszállást végrehajtani, egy névtelen pokolgépes fenyegetés miatt. Robbanószerkezetet vagy más veszélyes tárgyat nem találtak a fedélzeten.

Az esemény alig egy héttel egy másik Ryanair-járat fehéroroszországi incidensét követően történt, amely miatt számos szankciót léptettek életbe az országgal és az ottani légitársaságokkal szemben.