A folyamatosan növekvő utasforgalom miatt a Budapest Airport parkolói bővítése mellett döntött, a fejlesztéssel több mint ezer új parkolóhely jön létre – közölte lapunkkal a repülőtér üzemeltető.

A Budapest Airport forgalma folyamatosan nő, és a nyári szezonban rekordszámú utas fogadására készül a repülőtér.

Manel Moreno, a Budapest Airport közúti előtér kereskedelmi szolgáltatások vezetője szerint idén is jelentős lesz azok száma, akik utazásuk alatt a repülőtéren szeretnék hagyni az autójukat: „A növekvő érdeklődés ugyanakkor megköveteli tőlünk, hogy tovább bővítsük fogadókapacitásunkat, és növeljük meglévő szolgáltatásaink színvonalát. Éppen ezért idén nyáron több mint ezer új parkolóhelyet alakítunk ki, és kidolgoztunk az eddiginél kedvezőbb árú parkolási alternatívát, hogy még több utasunk számára tegyük egyszerűbbé és kényelmesebbé az utazást.”

A hosszabb időtartamú utazásokra kialakított Holiday Parkoló a termináltól rövid sétára, a Holiday Plus Parkoló pedig pár percnyire helyezkedik el – előbbi 278, utóbbi 177 hellyel bővül.

Ezek mellett a Budapest Airport kialakít egy további 600 férőhelyes parkolót, a Holiday Parking Lite-ot, amely még kedvezőbb árakat kínál az utasoknak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az új “Holiday Parking Lite” parkoló elhelyezkedéséről és annak szolgáltatásairól, infrastruktúrájáról a repülőtér üzemeltető nem közölt részleteket.

A fejlesztések keretében több új fizetőautomata és poggyászkocsi-állomás kerül a Holiday Parkolóba, továbbá a Holiday és Holiday Plus Parkolókat fedett járdával kötik össze a terminálokkal.

A teljes bővítés és fejlesztés várhatóan 2016 augusztusára készül el.

Számos cég kínál versenyképes alternatívát a repülőtéri parkolásra

A repülőtér közvetlen közelében Budapest és Vecsés határán több a repülőtértől független üzemeltetésű, úgynevezett fapados parkoló is verseng, első sorban a hosszú távon parkoló ügyfelekért. Ezek a parkolók a repülőtértől ugyan picit távolabb helyezkednek el, de nagy részük ingyenes shuttle szolgáltatást kínál a repülőtérre, valamint áraikkal és szolgáltatásaikkal (pl. fedett parkolási lehetőség) versenyeznek a Budapest Airport által kínált parkolási lehetőségekkel. Az olcsó repülőtéri parkolási lehetőségeket egy térképen is összegyűjtöttük.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!