Az easyJet tárgyalásokat kezdeményez az Egyesült Királyság kormányával és az Európai Unióval is annak érdekében, hogy továbbra is biztosított legyen szabad, jogszabályi kötöttségektől mentes légiközledési piac az Egyesült Királyság és Európa között. Ennek értelmében az easyJet és más európai légitársaságok is változatlan módon folytathatnák tevékenységüket. Ezt a célt támogatja az Airlines For Europe, Európa vezető légiközlekedési szövetsége is – közölte lapunkkal a légitársaság.

A légitársaság cáfolta azokat a sajtóban terjedő állításokat, miszerint az easyJet áthelyezné a kontinensre a jelenleg Lutonban működő központját.

Szükség esetén – amennyiben a különválást követően az angol cégeket nem illetnék meg a jelenlegi EU-tagság által biztosított repülési jogosultságok – a légitársaság akár egy EU-n belül működő leányvállalatot is létrehozhat, külön AOC-vel.

“Az easyJet már a népszavazás előtt felkészült a különböző lehetőségekre, ennek részeként nem hivatalos tárgyalásokat folytatott számos, európai légkiközlekedési szabályozó szervezettel arról, hogy AOC, magyarul légijármű-üzemben tartási engedélyt kapjon valamely más európai országban, ami lehetővé tenné, hogy az easyJet változatlan módon repülhessen egész Európában. Az easyJet most hivatalosan is elindított a folyamatot, hogy ilyen engedélyhez jusson.” – közölték állásfoglalásukban.

Az Egyesült Királyság és az Európai Unió közötti viszonyrendszer tisztázásáig az easyJet-nek nincs szüksége szerkezeti, illetve a működését érintő változtatásokra.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az easyJet nem tervezi Luton elhagyását, amely 20 éve ad otthont a légitársaságnak.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu