Járatfejlesztési pályázaton elnyert állami támogatás segítségével Brüsszel-Charleroi és Kijev-Zsuljani repülőtérre indít járatokat a Debreceni Nemzetközi Repülőtérről a Wizz Air.

Az új járatok a tervek szerint december közepétől indulnak el, hetente két-két alkalommal.

A légitársaság foglalási rendszerének adatai szerint Brüsszelbe december 14-től keddi és szombati napokon, Kijevbe december 15-től szerdánként és vasárnaponként repülnek a járatok Debrecenből.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Amint korábban megírtuk, a Debrecen – Tel-Aviv útvonalon október 6-tól, a Debrecen – Moszkva útvonalon pedig október 31-től közlekedik ismét a Wizz Air, hetente két-két alkalommal.

Az MTI tudósítása szerint a Debrecenben tartott sajtótájékoztatón Vargha Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára újságírói kérdésre elmondta: a járatok indítását a légi fuvarozók tevékenységének megsegítésére meghirdetett járatfejlesztési pályázaton elnyert, több mint 300 millió forint értékű támogatás segítségével valósíthatja meg a debreceni repülőtér.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Wizz Air a napokban több új és újrainduló járatot bejelentett a budapesti bázisáról is, ezekről itt és itt írtunk. Emellett a légitársaság közösségi média oldalán megjelent tájékoztatás szerint

decembertől hetente egy alkalommal újra repülnek a gépeik a Budapest – Fuerteventura útvonalon, a szombati napokon.