Budapesten szakította meg útját műszaki ok miatt a Ryanair Brüsszel (Charleroi) – Bukarest járata. Az FR 2101-es számú járatot teljesítő Boeing 737-800-as december 27-én, kedden este 7 előtt nem sokkal biztonságosan leszállt Ferihegyen, ahol a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egységei a futópályán megkezdték a repülőgép átvizsgálását.

A Budapest Airport közleménye szerint a repülőgép technikai probléma miatt szakította meg útját Ferihegyen. A Boeing 737-800-as fedélzetén 176 utas és 9 fős személyzet tartózkodott.

A leszállást követő ellenőrzés során a szakértők nem találtak semmilyen anomáliát, tűzre utaló nyomot a repülőgépen. A gép egyelőre Budapesten parkol, az utasokat pedig egy másik repülőgép szállítja tovább Bukarestbe még az este folyamán.

A KBSZ később azt közölte, hogy az EI-DCZ lajstromjelű repülőgép személyzete utazómagasság elérése után üzemanyag szivárgást tapasztalt. A jobb hajtómű leállítása után Pozsony téréségében sűrgősségi helyzetet (PAN-PAN) jelentett, és kitérő repülőtérnek Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret választva eseménymentesen leszállt. Az esemény során személyi sérülés nem történt. A KBSZ az eseményt 2022-1751-4 számon vizsgálja.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A címlapi kép illusztráció.