Embraer 170 és 190, valamint Bombardier Dash8 Q400 repülőgéptípusokra keres típusjogosítással nem rendelkező kapitányokat a LOT lengyel légitársaság budapesti és varsói bázisaira.

Egy nemzetközi, légiközlekedési állások hirdetésére szakosodott oldalon tett közzé álláshirdetést a LOT lengyel légitársaság leányvállalata a LOT Crew Sp. z o.o.

A hirdetésben típusjogosítással nem rendelkező kapitányokat keresnek Embraer 170 és 190, valamint Bombardier Dash8 Q400 repülőgéptípusokra.

A céghez felvételt nyerő pilóták két bázisra kerülhetnek: Varsóba és Budapestre.

A LOT Polish Airlines Embraer ERJ-170 repülőgépe Budapesten még 2014-ben. (Fotó: AIRportal.hu)

Az álláshirdetésben a cég azt írja, hogy a Közép- és Kelet-Európai utasok jobb kiszolgálása érdekében a légitársaság azt tűzte ki célul, hogy egy második bázist fejleszt a budapesti repülőtéren.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az állásra jelentkezőknek érvényes EASA/ JAR FCL ATPL (A) szakszolgálati engedéllyel, legalább 3000 repült órás tapasztalattal kell rendelkezni (ebből legalább 1000 óra kapitányi pozícióban). További feltétel az ICAO LEVEL 5-ös nyelvvizsga és az egészségügyi alkalmasság (class 1), valamint EU-s tartózkodási és munkavállalási engedély is szükséges.

A légitársaság havi 6500 eurós nettó fizetést kínál, valamint 3 éven belül lehetőséget ígér Boeing 737 vagy Boeing 787 Dreamliner típusokra történő átképzésre, hangsúlyozva, hogy a cégnél az előrelépés tudás és képesség alapokon történik, nem az alapján, hogy ki milyen régen dolgozik a légitársaságnál.

A LOT június 30-ig várja a jelentkezéseket.

Transzatlanti járatok, karbantartóbázis után többgépes bázis Budapesten?

Rafal Milczarski, a LOT vezérigazgatója (Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu)

Még márciusban Rafal Milczarski, a LOT vezérigazgatója lapunknak azt mondta, hogy meg kell tudniuk győzni a magyarokat, hogy a LOT egyszerre lehet lengyel és magyar légitársaság is. Ennek érdekében a LOT magyar AOC-t is akar szerezni.

Milczarski hangsúlyozta, hogy számít azokra az emberekre, akik tehetségesek, beszélnek angolul, és szeretnének valami újat alkotni, akit meg akarják alkotni a LOT Magyar Légitársaságot. Ebben ugyanúgy számít a hajózó személyzetre, a pilótákra és azokra is, akik felelősséggel tudnak üzletmenetet bonyolítani.

A LOT 2018 május eleje óta repül Budapestről New Yorkba, és Chicagóba, a légitársaság június 21-én, csütörtökön 101. útvonalának bejelentésére készül, mely Budapestről közlekedik majd egy egyelőre meg nem nevezett, de fontos célállomásra.

Amint korábban megírtuk, a LOT négy vadonatúj Embraer E-190 regionális repülőgép beszerzése mellett döntött. Az új Embraer E-190-es repülőgépeket 106 utas szállítására székezi be a légitársaság. A négy E-190-es repülőgépet a Nordic Aviation Capital-tól (NAC) lízingeli a LOT a NAC közlése szerint.

A LOT Aircraft Maintenance Services (LOTAMS) az amerikai járatok indulásával egyszerre, május 3-án megnyitotta karbantartóbázisát Ferihegyen. A budapesti a cég első állandó, külföldi fióktelepe, mely a légitársaságok számára teljes körű forgalmi karbantartási szolgáltatásokat kínál. A cég közlése szerint a LOTAMS a közeljövőben bővíti működését Budapesten, újabb munkatársak felvételét tervezik és a LOT mellett, olyan légitársaságok számára is kínálják majd szolgáltatásaikat, amelyek Embraereket üzemeltetnek.