Két repülőgéppel bővíti a tervek szerint Stuttgartban működő bázisát 2019 nyarán a többségi Ryanair tulajdonban lévő osztrák Laudamotion és hétszázezerrel növelné a felkínált ülőhelyek számát a dél-németországi város repteréről induló és oda érkező járatain. A légitársaság új, Stuttgartból tervezett útvonalai között Budapest is szerepel.

A légitársaság tervezett új arculata. (Forrás: Laudamotion)

A Laudamotion jelentős bővítést jelentett be kedden stuttgarti bázisán a 2019-es nyári menetrendben – számolt be cikkében a Stuttgarter Zeitung.

Az osztrák légitársaság 2019 nyarán már három gépét állomásoztatja majd a stuttgarti repülőtéren és 17 új útvonalon indít járatokat.

A Laudamotion ügyvezetője, Andreas Gruber bejelentése szerint a légitársaság az idei kétszázezerről kilencszázezerre növeli a felkínált ülőhelyek számát stuttgarti járatain, mely több mint 100 új munkahely létrejöttét támogatja a nagyváros repterén.

A 2019-es nyári menetrendben a Laudamotion hat új útvonalon indít járatokat Olaszországba, Velence/Treviso, Milánó, Verona, Nápoly, Bologna és a szardíniai Alghero irányába, de Horvátországban Split, Pula és Zadar repülőterére is új járatokat indíthat az osztrák Ryanair-leány.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A közlés szerint a légitársaság 2019 nyarán már naponta háromszor repül majd Stuttgart és Palma de Mallorca között.

A vezető további nyolc célpontot nevezett meg, köztük Budapestet.

A tervek szerint 2019 nyarán Koppenhága, Nizza, Marseille, Göteborg, Budapest, Malaga, Krakkó és Podgorica is elérhetővé válik a Laudamotion járataival Stuttgartból.

Cikkünk megjelenését követően a Budapest Airport azt közölte, hogy a Laudamotion 2019. március 31-től indítja el közvetlen Budapest-Stuttgart járatát, mely heti kétszer, szerdán és vasárnap közlekedik. Idő közben a légitársaság foglalási rendszerébe is felkerültek a járatok, egy útra alig több mint 6000 forintos ártól lehet már foglalni.

Koppenhága, Bologna és Nápoly irányába hetente hat járat indul, a többi útvonalon heti két-három járattal számol a cég.

A stuttgarti repülőtér utasforgalma 2018 első kilenc hónapjában 6,8 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A Stuttgart – Budapest közötti útvonalon a Laudamotion a Lufthansa-csoport diszkont légitársaságával, a Eurowings-szel száll versenybe.