Ismét megnyitja lárnakai útvonalát a Wizz Air, Budapestről és Debrecenből is közlekedik majd a ciprusi reptérre, miután nemrég megszületett az egyezmény, hogy a beoltott magyar állampolgárok teszt- és karanténkötelezettség nélkül beutazhatnak.

A diszkont légitársaság lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint Budapest és Lárnaka között június 11-től péntekenként közlekednek a gépei, június 21-től pedig már hetente öt (hétfői, szerdai, csütörtöki, pénteki és vasárnapi) járattal utazhatnak a nyaralni vágyók.

Debrecenből Lárnakába június 20-án, 27-én és június 30-án indulnak Wizz-gépek. A meghirdetett járatokra már foglalhatók repülőjegyek a légitársaság online felületein.

A Wizz Air közlése emlékeztet arra, hogy a két ország oltásügyi megállapodásának értelmében beutazáskor a szigetország elfogadja a magyar utasok védettségi igazolványát, bármelyik Magyarországon jóváhagyott vakcina esetében.

(Forrás: Wizz Air)

A jogszabályok értelmében a Ciprusra vágyóknak regisztrálniuk kell az utazásuk előtt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Cyprus Flight Plass platformján leadott igénylések során a beutazóknak fel kell tölteniük az oltottságot igazoló védettségi igazolványuk és oltási igazolásuk másolatát. Az ezután kapott visszaigazoló nyomtatvány – amelyet kinyomtatva és mobiltelefonon egyaránt maguknál tarthatnak – feljogosítja őket a beutazásra és az ország beltéri helyein való tartózkodásra.

A légitársaság egy évtizede, 2010 decemberétől repül Ciprusra, a tavaly megnyitott lárnakai bázis pedig új útvonalakkal szolgál a szigetország egyik legnépszerűbb városából.