Júniustól járatot indít Budapestről Santanderbe a Wizz Air, így az eddigi, délebbi spanyolországi úti célokon túl az Ibériai-félsziget északi része is megnyílik a magyar utazók számára – közölte lapunkkal a low-cost légitársaság.

A Wizz Air járatai 2020. június 2-től hetente két alkalommal, keddenként és szombatonként repülnek Santanderbe.

Fotó: AIRportal.hu

A nyári szezonban közlekedő új járatra már 11 390 forinttól foglalhatók jegyek a légitársaság honlapján és mobilalkalmazásában. Budapestről a Wizz Air útvonalhálózatán ezzel már 9 spanyolországi város érhető majd el közvetlenül: Santander mellett Madridba, Barcelonába, Castellónba, Alicantéba, Malagába, Tenerifére, Ibizára és Mallorcára lehet elrepülni a diszkont légicéggel a magyar fővárosból.

Santander a hatodik a Wizz Air 2020-ra bejelentett új budapesti úti céljainak sorában: márciustól Párizs-Orly reptérre, júniustól Brüsszel fő repterére (Zaventem), az ukrajnai Harkovba és Lvivbe, aztán novembertől pedig a szintén ukrán Zaporizsjába indulnak járatok.

Mint ismert, 2018 nyarán a rivális Ryanair üzemeltetett járatokat Budapest és Santander között, szintén heti két alkalommal.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Spanyolország északi részén, a Vizcayai-öböl partján, szép fekvésű félszigeten elhelyezkedő kisváros klímája némileg hűvösebb a délebbi régiókhoz képest, így azok is élvezhetik a homokos strandokat, a kék óceán és a zöld hegyoldalak látványát, akik a hőségért kevésbé rajonganak.

Santander fő látványossága a 20. század elején eklektikus stílusban felépített Magdalena-palota, a spanyol királyi család egykori nyári rezidenciája. A környező vadregényes tartomány, Kantábria (Cantabria) több mint 6500 barlanggal, gyönyörű szurdokvölgyekkel a természet szerelmesei számára is elsőrangú célpont. Több nemzeti park várja a látogatókat, közülük az azonos nevű hegyről elnevezett Picos de Europa, a szép tájban középkori épületek bújnak meg.

Santander kiváló kiindulási pont a Kantábriával szomszédos észak-spanyol tartományok, Baszkföld és Asztúria felfedezéséhez is. Ez a régió Európa egyik gasztronómiai fellegvárának számít, ahol a tenger gyümölcsei a hegyvidék termékeivel találkoznak a tányérokon. A szakértők szerint Kantábriában nem érdemes kihagyni a rántott tintahalat (rabas), a szardellát (Anchoas de Santona) és a kolbásszal, szalonnával készített hegyi babragut (Cocido montañés). Baszkföld pedig igazi kulináris paradicsom: a kétmilliós tartományban 40 Michelin-csillagos étterem működik. A tapas helyi változata a pintxo, a bor mellé kínált kis előétel, de fontos alapanyag a sózott tőkehal (bacalao) és az eredetvédett édes paprika (espelette).