Új kordonrendszert telepített a repülőtér üzemeltetője a 2-es terminálon az utasfelvételi pultokhoz, a közeljövőben pedig az útlevélkezeléshez és biztonsági ellenőrzéshez is hasonlót telepítenek.

Mintegy 387 darab, szalaggal összeköthető oszlopot telepített az üzemeltető a repülőtér termináljain, annak érdekében, hogy a korábbinál rendezettebb és átláthatóbb legyen a sorképzés a check-in pultok előtt. A kivitelező német Via Guide számos nemzetközi repülőtéren rendelkezik tapasztalattal az ilyen rendszerek telepítése terén.

A szakemberek a közlés szerint lézerrel mérték ki a lehelyezendő kordonok helyét, az alapokra mágnessel lehet rögzíteni a szalagokat tartó oszlopokat, amelyek így szükség esetén eltávolíthatók, de sokkal stabilabbak, mint a korábbi szerkezet.

Fotó: Budapest Airport

Az újonnan kiépített kordonrendszerrel megszűnt a különböző társaságok és földi kiszolgáló cégek által használt, eltérő minőségű mobil szalagok okozta rendezetlenség és színkavalkád.

A Budapest Airport folytatja a fix kordonok telepítését a terminálon, az utasbiztonsági terület előtt, valamint az új utasmóló érkezési csarnokában, a határellenőrzési fülkéknél. Utóbbi helyszínen az utasokat „Welcome to Hungary” felirat és nemzeti színű kordon-szalagok fogadják majd.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A beruházás a BUD:plus program részeként valósul meg, amelynek teljes költségvetése 6,5 milliárd forint. Ennek jegyében a korábbi bejelentés szerint újabb információs táblákat helyeznek ki, felújítják és bővítik a vizesblokkokat, és a check-in csarnokokban automata poggyászfeladó rendszert is telepítenek.