A De Havilland Aircraft of Canada a Dash 8-400 és a DHC-6 Twin Otter gyártásának újraindításán dolgozik, a kanadai cég egy új albertai üzembe költöztetné minden típusa összeszerelését, ennek építése már jövőre megkezdődne, és 2025-ben indulhatna a termelés.

A De Havilland Aircraft of Canada Limited bejelentette, hogy új repülőgépgyártó üzemének helyszíne az albertai Wheatland megyében lesz, Calgary-tól mintegy 30 percre keletre.

Ez az új létesítmény a De Havilland Field nevet kapja, egy korszerű repülőgép-összeszerelő létesítményből, futópályából, alkatrészgyártó és -forgalmazó központokból, valamint karbantartó és javító egységekből fog állni. Emellett a munkaerő képzéséhez oktatási helyiségeket, valamint irodaépületeket és egy De Havilland Canada repülőgépmúzeumot is terveznek a telephelyen.

Az új bázis kiegészíti a Brit Kolumbia állambeli Victoriában működő  alkatrészgyártó létesítményeket, valamint az Ontario állambeli Torontóban lévő mérnöki és ügyfélszolgálati központot.

A De Havilland közlése kiemeli, hogy jelenleg is dolgozik a DHC-6 Twin Otter és a Dash 8-400 típusok gyártásának újraindításán.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A bejelentés szerint De Havilland Fielden gyártják majd az idén bemutatott DHC-515 tűzoltó-repülőgépet, később a DHC-6 Twin Otter és a Dash 8-400 típusok végszerelő sorai is ide költöznek a tervek szerint. Utóbbi gyártásának felfüggesztését 2021 elején jelentette be a kanadai cég.

Forrás: De Havilland

Az új telephely építési munkáit már a jövő év végén megkezdi a kanadai gyártó, ha ehhez megkapja a szükséges területi átminősítéseket, engedélyeket és a kanadai közlekedési hatóság jóváhagyását.

Az első példányok gyártása már 2025-ben megkezdődhet, ugyanakkor a teljes kapacitását 10-15 év múlva érné el a De Havilland Field, ahol akár 1500 munkahely is létesülhet.

A közlés hozzáteszi, hogy a telephely elhelyezkedése ideális, mert így a gyártó hozzáfér Alberta nagy és fiatal munkaerő-állományához, ahol családbarát szinten vannak a megélhetési költségek. A nemzetközi repülőtér pedig a hatékony globális alkatrészellátást is támogatja.