Úton a Farnborough Air Show-ra London City repülőterére érkezett az Embraer E190-E2 prototípusa az airshow alkalmából készített feltűnő cápás festésben.

A London üzleti negyedének szívében működő repülőtér közleményében reményét fejezte ki, hogy az E190-E2-es típus már 2019-ben megkapja a meredek végső egyenesen megközelíthető és rövid futópályával rendelkező reptéren történő üzemeléshez szükséges hatósági engedélyeket.

Az Embraer E-Jet család korábbi változatai 2009 óta közlekednek a London City reptérre, és a repülőtér induló forgalmának körülbelül 60%-át a brazil gyártó típusai teljesítik.

A repülőtér közölte, hogy az EASA által közzétett teszteredmények szerint az E190-E2 a legcsendesebb az új generációs keskenytörzsű repülőgépek között.

Az első E190-E2 idén áprilisban állt forgalomba a norvég Wideroe flottájában, a hosszabb E195-E2-es változat jövőre debütál a brazil Azulnál.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A rivális Bombardier C Series CS100-as típus (kedd óta Airbus A220) 2017. áprilisában szerezte meg a londoni repülőtéren történő üzemeléshez szükséges engedélyeket.

Forrás: London City Airport