A meglévő, opcionális utasbiztosításukat kiegészítő koronavírus-biztosítást vezet be a Lufthansa-csoport három hálózatos légitársasága is.

A légitársasági csoport közleménye szerint a szolgáltatás a Lufthansa, a Swiss és az Austrian Airlines járataira érvényes a német, svájci és osztrák lakcímmel rendelkezőknek, és a már meglévő biztosítási szolgáltatás kiegészítéseként vásárolható meg.

A Travel Care csomagot választóknak a járat törlése vagy bármilyen fennakadás, illetve a célállomáson az utas karanténba küldése esetén biztosít kompenzációt, a Plus csomag pedig a koronavírusos fertőződés esetén az egészségügyi költségeket és a soron kívüli hazaszállítás költségeit is fedezi.

Fotó: AIRportal.hu

A szolgáltatást a Lufthansa partnere, az AIG Europe biztosítja. A közlemény nem részletezi, hogy a biztosítás mekkora értékhatárig fedezi a költségeket.

Hasonló COVID-biztosítást vezetett be korábban az Emirates is, a dubaji légitársaság 150 ezer euróig fedezi magyar utasai egészségügyi, illetve napi 100 euróig a kéthetes karanténnal kapcsolatos szállodai költségeit, amennyiben utazásuk során új koronavírusos fertőzéssel diagnosztizálják őket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Lufthansa a múlt héten jelentette be, hogy kísérleti jelleggel koronavírus-mentes járatokat indít München és Hamburg között: az utasok csak a repülőtéren elvégzett gyorsteszt, vagy az indulás előtt legfeljebb 48 órával elvégzett PCR-vizsgálat negatív eredménye esetén szállhatnak fel a gépre.