Több légitársaság után a Lufthansa is ingyenes gyorstesztelési programot indított, a koronavírus-fertőzöttség vizsgálatát egyelőre német belföldi járatokon kezdik el.

Az antigénteszteket november 12-én teszi elérhetővé a Lufthansa a München és Hamburg között közlekedő két járaton. A tesztelés nem kötelező, az önként jelentkező utasokon viszont ingyen végzik el.

Az utasok a mintavétel után 30-60 perc múlva kapják meg az eredményt, a gépre csak negatív eredménnyel lehet felszállni.

E vizsgálat egy 48 óránál nem régebbi PCR-vizsgálattal kiváltható. Érdemes élni az ingyenes gyorsteszt lehetőségével, ugyanis a légitársaság honlapján megjelent közlés szerint azokat, akik nem járulnak hozzá, egy másik járaton viszik el a célállomásra.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az első gép, amelyen csak negatív eredménnyel rendelkező utasok lesznek, reggel 9 órakor száll fel Münchenből. A légitársaság arra kérte az érintett utasokat, hogy a szokásosnál hamarabb érjenek ki a repülőtérre.

Az Egyesült Államokban a United Airlines vezetett már be antigéntesztet, az amerikai légitársaság november 16-től december 11-ig alkalmazza ezt az eljárást Newark és London-Heathrow között közlekedő járatain az összes, két évnél idősebb utason és a személyzeten is.

Az Emirates még tavasszal kezdett el kísérletezi a vérminta alapján működő gyorstesztekkel.

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) vezetője szeptember végén azt mondta, heteken belül elérhetővé válnak a gyors és olcsó antigén tesztek, ezért Alexandre de Junaic ezek bevezetését, és ezzel egyidejűleg az utazási korlátozások feloldását sürgette.