A United Airlines bejelentette, hogy elsőként indít olyan transzatlanti járatokat, amelynek utasait és személyzetét a felszállás előtt ingyenesen tesztelik az új koronavírusra, hogy segítse a tapasztalatgyűjtést ennek hatékonyságáról.

A próbaüzem november 16-tól kezdődik és december 11-ig tart. Ebben az időszakban a légitársaság Newark és London-Heathrow között közlekedő járatain az összes, két évnél idősebb utason és a személyzeten végeznek gyorstesztet, és csak negatív eredménnyel rendelkezők szállhatnak fel a fedélzetre.

Az érintett járatok utasainak időpontot kell kérniük a tesztekre, és azokat indulás előtt legkésőbb három órával el kell végezni a newarki reptér egyik várójában, a C93-as kapu közelében.

A cég közlése szerint a felszállás előtti teszteléssel garantálható, hogy fertőző személy nem lép a járat fedélzetére.

A United egyik Boeing 787 Dreamliner repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu)

A United a próbaidőszak tapasztalatait és az utasok visszajelzéseit megosztja az óceán mindkét partján lévő országok kormányaival, annak érdekében, hogy bemutassák a tesztelési programok hatékonyságát a karantén és az utazási korlátozások alternatívájaként.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság közlése szerint mindeközben egyéb megoldásokon és intézkedéseken is dolgoznak a lehető legbiztonságosabb utazás érdekében.

A United abban bízik, hogy a kezdeményezés pozitív hatással lesz az utazás iránti keresletre, jelentős mértékben növeli a járatok telítettségét és bevételét.

Az utasoknak adott tájékoztatás szerint ezeket a teszteredményeket nem biztos, hogy a tranzit és célországok hatóságai elfogadják, így mindenkinek azt javasolja a légitársaság, hogy tájékozódjon a vonatkozó beutazási feltételekről.

Amint korábban megírtuk, több légitársaság is úgy segítené elő a nemzetközi forgalom újraindítását, hogy vírusteszttel és egy okoseszközökre fejlesztett kísérleti applikációval digitális egészségügyi útlevelet állítana ki az utasok számára.