Csalással vádolta meg a United több légiutas-kísérőjét is, miután a szakszervezetek azt jelentették, hogy a személyzet több tagja lefoglalja a jó utakra a helyeket, amiket aztán pénzért adnak el a kollégáiknak.

A Skift beszámolója szerint alig telt el pár hét, máris újabb botrány kezd kibontakozni a United körül a hajózó személyzet viselkedése miatt. Információik szerint a szakszervezetet több dühös munkavállaló is megkereste azzal, hogy a legjobb hosszútávú járatokra páran lefoglalják az összes munkapozíciót, majd ezeket pénzért adják el a kollégáiknak.

A Unitednél rangidősség szerint lehet az egyes utakra jelentkezni, így a legrégebb óta szolgáló személyzet kaphatja a legzsírosabb falatokat. Ők pedig ezzel élnek is, már csak a jobb szállodai ellátás és a hosszabb szünet (layover) miatt is.

További részleteket azonban egyelőre sem a United, sem a szakszervezet nem közölt, mivel vizsgálat még nem indult az ügyben, de feljegyzések születtek.

Fotó: AIRportal.hu

Korábban hasonló okok miatt a United 35 légiutas-kísérőt rúgott ki az állásából, kiderült ugyanis, hogy voltak olyan utasok (nem légitársasági alkalmazottak), akik akár több ezer dollárt fizetettek egy egy éven keresztül kedvezményes utazásra biztosító lehetőségért. Ezeket a hajózó személyzet kapja, és családtagoknak, barátoknak átadható, de pénzért tilos értékesíteni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A mostani történetben jóval kevesebb légiutas-kísérő lehet érintett, bár pontos számot nem közöltek. P. Douglas McKeen szakszervezeti kapcsolattartó hangsúlyozta, egyetlen egy utaskísérő sem használhatja ki nem fair módon a rangidőssége okán keletkező előnyét. Hozzátette: természetesen egészségügyi, vagy egyéb okok miatt lehetséges a csere, a probléma azokkal az esetekkel van,a mikor pénzért cserébe akarnak elcserélni egy járatot.