Kis híján 2800 USA-dollárt csaltak ki egy Los Angeles-i férfi rokonaitól, miközben az illető egy repülőn utazott, így órákon át nem volt elérhető. Úgy tűnik, az eset a Magyarországon is ismert unokázós módszerrel megegyező, és újabban a repülőn utazók rokonaitól akarnak pénzt kicsalni.

A történetet Tahsir Ahsan Los Angeles-i illetőségű férfi osztotta meg a Twitteren. A férfi éppen egy repülőgépen utazott, amikor édesanyját egy magát rendőrnek mondó férfi hívta fel azzal, hogy a férfit súlyos baleset érte, és kórházban kezelik.

A csalók sztorija szerint a balesetet a férfi okozta, mert vezetés közben az okostelefonjával volt elfoglalva, a baleset másik résztvevője pedig életveszélyes állapotban van, ezért a nő fiát őrizetbe veszik, amint kikerül a kórházból.

Ez után az állítólagos kirendelt védőhöz kapcsolták át a hívást, aki előadta, hogy az ügyet 28000 dollár ellenében lehet rendezni, amelynek 10 százalékát kell azonnal leperkálni.

A család folyamatosan próbálta elérni a férfit, de sikertelenül, mivel éppen egy repülőgép fedélzetén utazott, amiről erről a hozzátartozók nem tudtak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A család szerencséjére az egyik rokonnak gyanússá vált az ügy, ezért mielőtt fizettek volna, felkeresték a helyi rendőrőrsöt, ahol persze kiderült, hogy nem történt meg a baleset, és nem vették őrizetbe a férfit.

Az nem derült ki, hogy a csalók honnan tudták, hogy a férfi éppen repülőn ül – talán csak nem azért, mert azt is kiposztolta a közösségi médiában?

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!