A Collins Aerospace 2025-től „új generációs” mellékhelyiséget szállít a Boeing 737-esekhez, amely számos érintésmentes funkciót kínál, a megrendelők igényeire szabható, valamint számítógépes rendszer segíti az üzemeltetést és karbantartást.

Ismét a Raytheon Technologies leányvállalataként működő Collins Aerospace céget választotta az amerikai repülőgépgyártó a Boeing 737 típuscsalád mellékhelyiségeinek beszállítójául.

A cég közlése szerint a Boeing 737-esek teljesen új tervezésű, moduláris kialakítású mosdói 12 különböző helyre szerelhetők be a fedélzeten, könnyen és gyorsan a légitársaságok egyedi arculatához igazíthatók, vagy a lízingcégek bérlőinek igényeire szabhatók, beleértve a legmodernebb mikroledes megvilágítást és az esztétikai elemeket is.

Forrás: Collins Aerospace

Az alapcsomag részeként a világítás és a vízcsap is érintésmentesen kezelhető, emellett a megrendelők kérhetik ezt a funkciót a WC-öblítéshez, a szappanadagolóhoz, a szemeteshez, valamint a WC-fedélhez és ülőkéhez is.

A megrendelők választhatnak a különböző méretű és elrendezésű modulok közül, és a mozgáskorlátozott utasok számára is könnyen használható mellékhelyiségeket szerelhetnek a gépeikbe.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az üzemeltetők munkáját könnyíti, hogy a funkciókat egy központi számítógépes rendszer irányítja, amely figyeli az egyes alkatrészek működőképességét, előre jelzi a karbantartási igényt, vagy ha utántöltés szükséges valamely higiéniai terméknél.

A Collins 2013-óta gyártja a 737-esek mosdóit, az új termék 2025-től lesz elérhető a típuson.

Forrás: Collins Aerospace