Csukott orrfutóval szállt le a US Airways Embraer ERJ-190AR típusú repülőgépe Houstonban. A légitársaság N953UW lajstromjelű regionális repülőgépe a cég US1825 számú járatát teljesítette Philadelphia-ból Houstonba, amikor a leszállást megelőzően a gép személyzete problémát észlelt a repülőgép orrfutójával.

A járat egy utasának fotója

A repülőgép helyi idő szerint 21:18-kor megszakította a Texas állam-béli Houston-George Bush Intercontinental Airport (IAH) repülőtér megközelítését, melyet követően két alkalommal áthúzott a repülőtér felett az Aviation Safety Network információi szerint.

A repülőgép végül helyi idő szerint 22:07-kor a harmadik kört követően csukott orrfutóval hajtott végre leszállást a repülőtéren.

A repülőgép személyzete az orrfutó nélküli leszállást az előírásoknak megfelelően, sikeresen végrehajtotta, a gép biztonságosan állt meg a futópálya betonján.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A járat utasait a futópályán, vészcsúszdák segítségével szállították ki a repülőgépből. Az első jelentések szerint nem sérült meg senki az esemény következtében.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!