Az American Airlines nemrég átvett első A321neo típusváltozatú gépe forgalomba állt, ezen mutatkozik be a nagyobb, Airspace XL elnevezésű fej feletti csomagtároló rekesz, amely az eddiginél jóval több helyet biztosít a kézipoggyászoknak.

Megkezdte a menetrend szerinti járatok teljesítését az American Airlines száz megrendelt Airbus A321neójának első példánya, amelyet a közelmúltban vett át a légitársaság – közölte kedden az európai repülőgépgyártó.

Az American új gépén mutatkozik be az Airspace XL elnevezésű fej feletti csomagtároló rekesz, amelynek egy egységébe három helyett, már az oldalukra állítva, négy gurulós bőrönd is befér, amelyek akár 61×40,6×25,4 centisek is lehetnek.

Az egyébként összenyitott kettős egységekben így összesen nyolc-nyolc bőrönd kaphat helyet. Az A350-esen, majd az A330neón bevezetett Airspace kabin A320-asokra optimalizált változatát 2017-ben jelentette be az Airbus.

Forrás: Airbus

Mint korábban megírtuk, az American a két osztályon 196 utas szállítására berendezett új A321neo-gépei mellett a több mint kétszáz korábbi generációs A321ceójára utólag is beszerelteti ezt a poggyászrekeszt, a kabinátalakítási programjának részeként.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mivel összességében 40 százalékkal több helyet biztosít, a gyártó közlése szerint kevesebb utas kézipoggyászát kell majd a kapacitás hiánya miatt a padló alatti csomagtérbe helyezni.

Az új Airspace kabinnal berendezett A321neókat az American a CFM LEAP-1A típusú hajtóműveivel rendelte meg, a gépeket transzkontinentális járatokon és kiterjesztett kéthajtóműves üzemeltetési engedéllyel az USA nyugati parti nagyvárosai és Hawaii között is beveti majd.