Alig több mint egy hónapra ismét megnyílik a LOT Polish Airlines Budapest-New York útvonala, bár jelentősen korlátozott azoknak a köre, akik beléphetnek az Egyesült Államokba.

A Budapest Airport a közösségi médiában jelentette be a járatok újraindulását. Mint arról lapunk korábban beszámolt, a lengyel nemzeti légtársaság egy ideje már tervezi ezt.

A reptérüzemeltető közlése és a cég rendszerében lévő információk szerint hetente négyszer közlekednek majd a Boeing 787-esei, egyelőre január 12-ig.

FRISSÍTÉS: a hivatalos tájékoztatás és a járatkereső adatai után szerdán a LOT módosította a menetrendet: heti 1, méghozzá technikailag New Yorkból induló járatpárt tervez indítani, azaz lengyelországi bázisú repülőgéppel, tehát „W alakban” teljesítik az útvonalakat. Az LO33-as járat ezért kedden 16.25-kor száll fel a Liszt Ferenc-reptérről, és 20.25-kor érkezik meg New York-ba, az LO34-es viszont mindig előző napon, hétfőn 22.50-kor indul Budapestre, ahol kedden 13.25-kor száll le. 

Fotó: ifj, Kotulyák Tamás – AIRportal.hu

A magyar konzuli szolgálat honlapján elérhető legfrissebb információk szerint az Egyesült Államokba belépni uniós állampolgároknak igencsak nehézkes.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

New York állam például 14 napos kötelező karantént ír elő azon nemzetközi utasoknak, aki a jelenlegi általános korlátozás ellenére beléphetnek az ország területére a schengeni térségből.

Ezen kivételezettek közé tartoznak az USA állampolgárain kívül a tartózkodási engedéllyel vagy diplomata vízummal rendelkezők és családtagjaik.

Nekik egy egészségügyi formanyomtatványt kell kitölteniük, ebben meg kell adniuk elérhetőségeiket a New York-i hatóságoknak. Ezen felül néhány, egyedi elbírálás szerinti esetben léphetnek be az USA területére schengeni állampolgárok.

A LOT a New York-i összeköttetésen kívül a 2020/21-es téli menetrendben Varsó, Wrocław és Szöul elérését biztosítja közvetlen járatokkal Budapestről.