Viszonylag ritka incidens történt a Lufthansa egyik 747-8-asával, a Sao Paulo-i leszálláskor az egyik gumiabroncsának majdnem teljes futófelülete levált és a szerteszét szóródó gumiabroncs-darabok lyukakat ütöttek a törzsbe.

Az LH506-os, Frankfurt – Sao Paulo járatát teljesítő, D-ABYR lajstromjelű Boeing 747-8-as a brazíliai város repterének 09R jelű futópályáján landolt, az incidens ekkor történt. Az Aviation Herald jelentése szerint a négy főfutó-csoportból a törzs alatt lévő, jobb oldali egységen található egyik gumiabroncs futófelülete „szállt el”.

A nagy sebességnél lerepülő darabok a képek alapján főként a futóműgondolába ütöttek lyukakat, felszakítva a burkolatot.

A most három esztendős, Bréma névre keresztelt Jumbo a források szerint gond nélkül begurult a terminálelőtérre. A fotók alapján az érintett gumiabroncs nem eresztett le, valóban csak a futófelülete vált le.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az információk szerint a repülőgép mintegy 86 órát töltött a Sao Paulo-i reptéren, majd átvizsgálást követően LH9921 járatszámmal, utasok nélkül visszarepült a frankfurti bázisára ahol kijavítják majd a sérüléseket.