Közép-Kelet Európába repülne a dél-koreai Jin Air. A diszkont légitársaság 2019-től Budapestre és Zágrábba nyithat járatokat Szöulból, majd egy évvel később elindítanák a bukaresti és belgrádi járataikat is.

A Jin Air hosszú távú útvonal-hálózatának bővítési terveiről a légitársaság elnöke, Jung-ho Choi számolt be egy sajtótájékoztatón a lengyel pasazer.com információi szerint.

A légitársaság Boeing 777-200ER repülőgépeivel teljesítené a Szöul – Budapest járatokat.

Ebből a típusból jelenleg négy darab repül a cég flottájában, 20 darab rövid és középtávú járatokat teljesítő Boeing 737-800-as mellett. Internetes adatbázisok szerint a flotta átlagéletkora 11,7 év.

A Korean Air tulajdonában lévő low-cost légitársaság 2008 júliusában kezdte meg működését és éppen a napokban készül a tőzsdére lépni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A cég a 350 millió amerikai dollár értékű elsődleges részvény-kibocsátásból (IPO) származó tőkéből kívánja 24-ről 38 gépesre bővíteni flottáját, hogy tovább bővítse útvonal-hálózatát és 2020-tól menetrend szerinti járatokat üzemeltessen Európába – a Reuters információi szerint.

A régióban Bécsbe és Prágába repül a Jin Air anyacége, a Korean Air Szöulból, a cseh fővárosba 2013 óta a CSA-val közösen és codeshareben. A dél-koreai légitársaság a CSA 44%-át birtokolta, azonban idén októberben a teljes tulajdonrészét továbbadta a cseh Travel Service-nek. Varsóból a LOT repül Szöulba Boeing 787 Dreamlinerekkel.

A légitársaság Boeing 777-200ER repülőgépe. (Fotó: Hyeonwoo Noh – Wikimedia Commons)