Dubrovnikba és Várnába indít új járatot a LOT Polish Airlines Budapestről, a járatok hetente egyszer, vasárnaponként közlekednek. Heti négyre emelkedik a szöuli járatok száma, a lengyel légitársaság emellett megnyitotta üzleti váróját a 2B terminálon.

Fotó: AIRportal.hu

Michal Fijol, a LOT kereskedelmi igazgatója sajtótájékoztatón jelentette be szerdán az új járatokat.

Közölte: Dubrovnikba június 7-től vasárnaponként reggel 7 órakor indulnak a gépek és 1 óra 15 perc repülés után érkeznek meg a horvátországi városba, ahonnan 8.55-kor indulnak vissza és 10.10-kor landolnak Ferihegyen.

Várnába szintén június 7-től indulnak el a járatok, amelyek 12.30-kor szállak fel és 15.05-kor érkeznek meg, majd 15.45-kor indulnak vissza és 16.20-kor landolnak Ferihegyen.

Michal Fijol az AIRportal.hu-nak a sajtótájékoztató után nyilatkozva azt mondta, a LOT jövő tavasszal újabb Embraer E195-ösöket telepít a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, és ezekkel teljesíti majd az új járatokat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A kínálat bővítésére is van lehetőség, hogy a járatok nem csak a nyári csúcsidőszakban, hanem a teljes nyári menetrendben közlekedjen. Jelenlegi tervek szerint a két új célállomás szeptember végéig üzemel egyelőre.

Fotó: LOT Polish Airlines

Kiemelte még, hogy heti háromról heti négyre emelkedik májustól a szöuli járatok száma, jövő tavasztól kedden, szerdán, pénteken és vasárnap is el lehet majd jutni a LOT járataival a dél-koreai fővárosba.

A kereskedelmi igazgató elmondta: a szöuli járatok töltöttsége rendkívül jó, létező igényre válaszolnak a járatszám bővítésével.

A LOT emellett hivatalosan is megnyitotta új business váróját, amelyet az üzleti és prémium turista osztályra jeggyel rendelkező utasok, Miles and More törzsutaskártyával utazók (Frequent Traveller szint és afelett) vehetnek igénybe. A budapesti lounge hangulatában és külsejében is a varsói Mazurek és Polonez várók hangulatát idézi.