Az easyJet Velence-Budapest járata miatt kellett riasztani a Magyar Honvédség készenlétben lévő Gripenjeit, mert a pilóták nem jelentkeztek be a légiforgalmi irányításnál.

Fotó: AIRportal.hu

A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint egy Olaszországból Budapestre tartó személyszállító pilótái nem jelentkeztek a légiforgalmi irányításnál, ezért kellett a Gripenek riasztani. Miután a vadászgépek azonosították a gépet, a pilóták felvették a kapcsolatot a HungaroControl irányítóival.

A Flightradar24.com radarképe szerint az easyJet 3311-es, Velence-Budapest járatát teljesítő Airbus A319-es pilótái felejtettek el a légiforgalmi irányításhoz bejelentkezni. A gép 10 órakor lépett be a magyar légtérbe, a LiveATC hangarchívuma szerint az irányítók 10 óra 4 perckor többször is hívták az easyJet pilótáit, de válasz nem érkezett.

Ezt követően riasztották a Gripeneket, majd az angol diszkont légitársaság pilótái pár perccel később, Zalaegerszeg térségéből bejelentkeztek az irányítóknál, folytatták útjukat Budapestre és biztonságosan landoltak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!