Az Emirates SkyCargo 2020 októbere óta több mint 2800 tonna koronavírus elleni oltóanyagot szállított 35 származási helyről több mint 80 célállomásra szerte a világban, ezzel Dubaj lett a világ egyik legforgalmasabb vakcinalogisztikai központja – közölte lapunkkal a légitársaság.

Az Emirates SkyCargo aktív szerepet vállal a Covid-19 elleni vakcinák globális elosztásában, emellett fontosnak tartja, hogy a fejlődő országokba is minél hamarabb eljusson az oltóanyag. A vállalat által szállított összes vakcina közel kétharmadát afrikai, ázsiai és közel-keleti célállomásokra juttatták el – olvasható a közleményben.

Az oltási és az emlékeztető oltási kampányok egyre szélesebb körű bevezetésével párhuzamosan az Emirates SkyCargo 2021 második felében a Covid-19 elleni vakcinák szállítása iránti kereslet folyamatos növekedését tapasztalta.

Csak 2021 októberében és novemberében a vállalat több mint 200 millió adag oltóanyagot szállított, ami a cég által a világjárvány kezdete óta szállított teljes mennyiség közel egyharmada.

Forrás: Emirates

Az Emirates SkyCargo oltóanyag-szállítási programjának legfontosabb eredményei:

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
  • 2020 októbere óta közel 2800 tonna oltóanyagot vittek az Emirates járatain.
  • Hat kontinensen, 35 kiindulási helyről 80 célállomásra jutott el az oltóanyag.
  • A legnagyobb, egyetlen járattal lebonyolított szállítmány 7 millió adag vakcinát tartalmazott.
  • Ázsiába 185 millió adag, Afrikába 150 millió adag, a Közel-Keletre pedig 70 millió adag vakcinát szállított a cég.
  • Az Emirates SkyCargo tanúsítvánnyal rendelkező gyógyszerterminálja eddig több mint 160 millió adag Covid-19 elleni vakcinát kezelt, amelyet az Egyesült Államokból szállítottak a világ különböző országaiba.
  • Az Emirates SkyCargo heti több mint 2800 járaton végez árufuvarozást, ezek hat kontinens több mint 140 célállomását kötik össze.