Az elmúlt időszakban a Boeing fokozatosan csökkentette munkavállalói számát, most azonban 500-800 régebbi munkavállalóját hívja vissza Seattle-be dolgozni.

Forrás: Boeing

A Seattle Times szerint az elmúlt öt évben folyamatosak voltak a leépítések, mivel a Boeing úgy látta, már a nyereséges üzemelést veszélyezteti az üzemméret annak ellenére, hogy az átadott repülőgépek számában jelentős visszaesés nem mutatkozott. A pénzügyi mutatók azonban tényleg romlottak, ezért kénytelenek voltak csökkenteni az üzemméretet.

Most azonban visszavenné dolgozni korábban kirúgott több száz munkavállalóját, akiket a szakszervezetekkel kötött megállapodás értelmében kötelező visszavennie. Azt egyelőre nem tudni, hogy ez a lépés trendfordulót jelent-e a Boeing seattle-i gyárának, a dolgozók többségét egyelőre ideiglenesen vették vissza.

John Holden a mérnököket tömörítő szakszervezet vezetője a lapnak azt mondta, a Boeing kereste meg őket, hogy segítsenek nekik visszaszerezni a korábban kirúgott munkavállalókat.

A Boeing tájékoztatása szerint a tapasztalt, korábban a gépek összeszerelésével foglalkozó dolgozókat képzés után újra állandó munkakörbe vennék vissza. Azt azonban Paul Bergman Boeing-szóvivő sem állította, hogy ezzel vége az elbocsátások időszakának. A felvételt azzal indokolta, hogy a Boeing teljesíteni tudja rövidtávú kötelezettségeit.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az elmúlt években a Boeing több ezer munkavállalóját küldte el több hullámban a repülőgépek alacsony értékesítési volumene miatt. Ebben az évben azonban a Boeing közel kétszer annyi gépet adott el, mint versenytársa, az Airbus, bár ezeknek a gépeknek a gyártása csak évekkel később várható.