Két év üzemelés után az Iberia szezonálisról egész évesre változtatta a budapesti járatát, a gépek idén már a téli menetrendi időszakban is közlekednek majd Ferihegyre.

Fotó: AIRportal.hu

Az Iberia lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint október végétől március végéig hetente három járat közlekedik majd Barajas és Ferihegy között.

A járatok csütörtökön és szombaton 11.45-kor indulnak Madridból és 14.50-kor érkeznek, majd 15.35-kor indulnak vissza Madridba, ahol 18.55-kor szállnak le.

Vasárnaponként az Iberia Airbusai 07.50-kor indulnak Madridból, 10.55-kor landolnak Budapesten, majd 11.40-kor szállnak fel Budapestről és 15 órakor érkeznek vissza Madridba.

Az Iberia 2015-ben újította fel a budapesti járatát, azóta az International Airlines Group kötelékében tartozó légitársaság a nyári menetrendi időszakban közlekedtette járatait Budapestre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ebben az évben már két hónappal korábban tért vissza Budapestre az Iberia, és a csúcsidőszakban naponta közlekedett a spanyolok gépe a két főváros között, összesen 29 ezer székes kapacitást biztosítottak.

Celia Munoz, az Iberia európai értékesítési vezetője az idei járat bejelentésén azt mondta, utasaik többsége point-to-point utas, ugyanakkor sokan szállnak át a spanyol belföldi és portugál járatokra is, de a dél-amerikai csatlakozások miatt is sokan választják az Iberiát, mivel a Latin-Amerika és Európa közötti járatok piacán az Iberiának van a legnagyobb részesedése.