Ajándék hűségpontokat és egy évre szóló, korlátlan utazásra jogosító utalványokat is kisorsol a Qantas azon asztrálok között, akik beoltatták magukat, ezzel ösztönözve a helyieket a vakcinák igénybe vételére.

A 9News ausztrál hírtelevíziónak Alan Joyce vezérigazgatója elmondta: a júliusban rajtoló akció részeként bónusz hűségpontok és egyéb utalványok mellett tíz olyan kupont is kisorsolnak négytagú családok között, amely egy éven keresztül korlátlan utazásra jogosít a Qantas és fapados leányvállalata, a Jetstar járatainak turista osztályán. Ehhez az Accor szállodalánc is csatlakozott, így a szerencsés nyerteseket ingyen szállásolják el.

A részletekről annyit árult még el, hogy a programban bárki részt vehet, akit az év végéig beoltanak.

A vezérigazgató szerint a járvány előtt évente két menetrendet készítettek, egyet a téli, egyet a nyári menetrendi időszakra, most viszont szinte minden nap újratervezés van a folyamatosan változó helyzet miatt. Legutóbb Victoria állam lezárása miatt kellett lépni, amely a Qantas hálózatának 22 százalékát érinti.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ugyanakkor a jelentős belföldi érdeklődés miatt a cég az elmúlt évben 45 új belföldi útvonalat nyitott, az akcióval tovább kívánja növelni a keresletet, és az oltást is szeretné népszerűsíteni.

Alan Joyce beszélt arról is, hogy bár a kormányzat csak 2022-ben nyitná ki az országot, a Qantas azon dolgozik, hogy még az idei év vége előtt készenlétbe állítsa a személyzetet és a repülőgépeket arra, ha az Egyesült Államokba elindulhatnak a járatok.

A vezérigazgató korábban olyan nyilatkozatokat is tett, hogy a nemzetközi utazáshoz kötelezővé tenné az oltás meglétét, ezt azóta egyetlen állam, vagy légitársaság sem vezette be.

Ausztrália 26 millió lakosából egyelőre mindössze 4,2 millió kapta meg legalább az első adag vakcinát, a Qantas vezetője ezért több nagyvállalatot is arra kért, hogy hozzájuk hasonló kezdeményezésekkel bátorítsák az embereket az oltás felvételére.