Egy a repülőgép klímarendszerébe szorult mosómedve miatt hét órát késett az Air Canada Saskatoon-Toronto járata. A kis banditát végül sérülések nélkül szabadították ki.

A The Canada news hírügynökség információi szerint a 1126-os járatot telejsítő C-FHNL lajstromú Embraer E190-esre Saskatoonban a földi kiszolgálást végző cég egyik munkatársa egy földi klímaberendezést csatlakoztatott rá, amikor észrevette, hogy a csatlakoztató egység házába egy mosómedve szorult.

A járatnak 14.50-kor kellett volna felszállnia, de ebben a helyzetben a földi kiszolgálók nem engedték el a gépet, hanem a helyzetet megszemlélő pilótákkal együtt úgy döntöttek, kihívnak egy állatbefogót. Ahhoz azonban, hogy hozzáférjenek a mosómedvéhez, a gép borításának több darabját is el kellett távolítani. Az utasok csak annyit láttak az egészből, hogy a földi kiszolgáló először csak furcsán méricskéli a gépet, amjd felvételeket készít.

A szakember egy órán belül megérkezett, és csavarhúzókkal együtt kezdték el szétszedni az Embraer érintett részét. Az állatot végül sértetlenül szedték ki. Miután kiszabadult, megpróbált elfutni, de sikerült begyűjteni, később pedig elszállították.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Air Canada tájékoztatása szerint ez volt az első eset a cég történetében, hogy egy mosómedve beszorult a gép valamelyik részébe. A szabadító hadművelet után a gépet a műszaki szakemberek átvizsgálták, majd az eredeti meneterendhez képest 7 órával később, este 10 órakor szállt fel és hajnali 3 órakor landolt Toronto Perason repülőtéren.