Egy zavart férfi jutott be a budapesti repülőtér területére hétfőn este, a fegyveres biztonsági őrök elfogták, de az 1-es futópályát rövid időre le kellett zárni az esemény miatt.

Hétfőn este fél nyolc előtt nem sokkal rövid időre lezárták a budapesti repülőtér 1-es (13R/31L jelű) futópályáját, mert egy illetéktelen személy jutott be a repülőtér szigorított védelmi területére (CSRA).

Az esemény miatt több repülőgépnek várakoznia kellett, vagy a másik futópályáról tudott felszállni, mert a személy elfogását követően ellenőrizni kellett az érintett területet.

Forrás: Budapest Airport

Az incidenssel kapcsolatban érdeklődtünk a repülőtér üzemeltetőjénél, a Budapest Airport a police.hu oldalon megjelent közleményt továbbította szerkesztőségünknek.

A rendőrségi közlemény szerint egy zavart férfi 2021. augusztus 9-én 19 óra 14 perckor egy őrbódéra felmászva átugrott a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kerítésén, majd a védelmi rendszert rángatni kezdte.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az esetet észlelve a reptér fegyveres biztonsági őrei (FBŐ) azonnal a helyszínre mentek, a férfi azonban agresszíven lépett fel velük szemben, és egy fémrúddal hadonászni kezdett.

A zavart állapotban lévő embert az egyenruhásoknak sikerült testi kényszerrel ártalmatlanná tenniük, majd megbilincselniük.

Időközben – a biztonsági szolgálat riasztása alapján – a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság járőrei is odaértek a férfihez, akihez mentőt hívtak. Elsőként a reptér mentőszolgálata látta el a személyt, akiről időközben kiderült, hogy a BRFK XVII. kerületi Rendőrkapitánysága kábítószer birtoklása miatt büntetőeljárást folytat vele szemben.

A 35 éves budapesti férfit végül az OMSZ munkatársai – rendőrjárőrök kíséretében – kórházba szállították. Az RRI vizsgálja az eset körülményeit.