A Rolls-Royce megvásárolta a Qantas flottájából nemrég kivont, egyik húsz éves Boeing 747-400-ast, amelyet legújabb hajtóműveinek légi teszteléséhez használ majd.

Az eredetileg VH-OJU lajstromjelű repülőgépet nemrég szerezte meg az ausztrál légitársaságtól a brit hajtóműgyártó, és a tervek szerint az átalakítás után az Aerotec üzemelteti majd számukra. A cég közlése szerint “repülő digitális központtá” alakítják át a gépet a Rolls-Royce megbízásából.

Alkalmassá teszik majd kereskedelmi repülőgépekhez tervezett sugárhajtóművek mellett kisebb, üzleti gépekre szánt erőforrások tesztelésére is.

A fejlesztés révén a kiértékelhető adatok minősége mellett azokhoz minden eddiginél gyorsabban juthatnak hozzá a gyártó szakemberei. A tesztpad alapjául szolgáló Boeing 747-es specifikációinak köszönhetően pedig az új technológiák minden eddiginél magasabban és nagyobb sebességnél válnak tesztelhetővé házon belül.

Erre viszont még hosszabb ideig kell várni: az utasszállító teljes átalakításához az Aerotecnek két évre van szüksége.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Grafika a Rolls-Royce Boeing 747-es tesztpadjáról, szárnya alatt az “Airbus A350neo” leendő Ultrafan hajtóművével. (Forrás: Rolls-Royce)

Ez a fedélzeti rendszerek, mérőállomások és szenzorok telepítése mellett magában foglalja még a tesztelt hajtómű felfüggesztéséhez szükséges speciális pilon kialakítását – számolt be a Flightglobal.

Az átalakítás lehetővé teszi majd, hogy a bal oldali belső hajtómű helyére szereljék fel a tesztelni kívánt egységet.

Speciális kialakítása révén pedig a Boeing 747-es eredeti erőforrásaihoz képest akár nagyobb átmérőjű berendezés is felszerelhető rá, mindez a nélkül, hogy akadályozná a gépet a manőverezésben. A repülőgép púpjának egyik oldalán pedig a kisebb repülőgépek hajtóműveinek tesztelésére alkalmas tartószerkezetet is szerelnek.

Forrás: Rolls-Royce

A vásárlás, átalakítás, valamint az ahhoz kapcsolódó engedélyeztetés összköltsége a közlés szerint mintegy 70 millió USA-dollárba kerül.

Ezt követően az egykori ausztrál Jumbo csatlakozik a jelenleg is a Rolls-Royce tesztpadjaként szolgáló 747-200-ashoz, amelyet a kapacitások növelése miatt belátható időn belül még nem vonnak ki a forgalomból.

Várhatóan 2021-ben emelkedik először a levegőbe a Rolls-Royce következő generációs Ultrafan hajtóműve, amely a gyártó várakozásai szerint 10 százalékkal hatékonyabb lesz, mint az Airbus A350-esek szárnya alatt dolgozó Trent XWB-k.

Ebben is szerepe lehet majd az új 747-es tesztpadnak. A következő évtizedekben pedig a még csak kísérleti fázisban létező, de a légiközlekedés környezetszennyezésének csökkentésére kifejlesztendő hibrid-elektromos hajtóművek tesztelésében is elengedhetetlenek lesznek a 747-esek.

A Boeing 747-es típus tesztpadként történő használata más hajtóműgyártóknál sem szokatlan. A General Electric 2017-ig használta a világ akkori legöregebb, még repülőképes példányát, az N747GE lajstromjelű 747-100-ast, amit aztán szintén egy -400-assal váltott fel a vállalat. Utóbbival tesztelték a 777X gigantikus GE9X hajtóművét is.