Az Emirates leegyszerűsítette a jegyek újrafoglalására és visszatérítésére vonatkozó eljárásait, így azon utasok, akik a koronavírus-járvány miatt nem tudnak repülni, több kényelmes lehetőség közül választhatnak.

Lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint az Emirates három lehetőséget kínál azon utasok számára, akiket érintenek a járattörlések és utazási korlátozások.

Forrás: Emirates

1 – A jegyek átfoglalása: minden május 31. előtt vásárolt, augusztus 31. előtti utazásra szóló jegy 760 napig automatikusan érvényes marad. Azok az utazók, akik ezt az opciót választják, egyszerűen átfoglalhatják meglévő jegyüket. A jegyek az eredeti kiállítástól számított két éven belül felhasználhatók, az átfoglalásban az Emirates ügyfélszolgálata vagy a dokumentumot kiállító utazási iroda tud segítséget nyújtani.

Az így átfoglalt jegyek extra költségek nélkül felhasználhatók bármely Emirates-járatra az eredeti útvonalon, illetve bármely másik városba az eredeti útvonal régióján belül. Abban az esetben sem számítanak fel újrafoglalási díjat, ha valaki más régióba szeretne utazni – ugyanakkor felmerülhet díjkülönbözet, amelyet rendeznie kell az utasnak.

2 – Utalvány igénylése: Az utalványok a kiállítástól számított egy éven belül felhasználhatók, illetve plusz egy évre meghosszabbíthatók. Ezt a lehetőséget az Emirates bármely termékére és szolgáltatására fel lehet használni, így akármelyik kabinosztályra, célállomásra és egyébre beválthatók. Mivel ehhez az utalványhoz nem kapcsolódnak átfoglalási költségek, rugalmasabb az újrafoglalás.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

3 – Visszatérítés: Azok az utasok, akik átfoglalták jegyüket vagy utalványt igényeltek, ám mégsem tudnak utazni, még mindig jogosultak a jegyár visszatérítésére, külön költség nélkül.

Az Emirates elhelyezett a honlapján egy egyszerű online űrlapot, amelynek kitöltésével az utasok beadhatják igényléseiket.

További információk, illetve a fenti opciókra történő jelentkezés elérhető az emirates.com oldalon. Akik utazási irodán keresztül foglalták jegyeiket, ugyanezekkel a feltételekkel tudják igénybe venni a fenti opciók bármelyikét az adott utazási iroda közbenjárásával.