A csődbe ment Air Berlin felszámolásának részeként egy hamburgi aukciósház hamarosan árverést rendez a légitársaság számos vagyoneleméből. A repülőgépeken használatos ülőhelyek mellett étkészletek, takarók és a fedélzeti konyhák tartozékai is megvásárolhatók lesznek.

Forrás: airberlin

Mintegy egymillió hitelezőt kell kielégítenie a csődbe ment Air Berlin felszámolójának, a légitársaság részenkénti eladása mellett tárgyi vagyonelemeket is eladnak ezért.

Az aerotelegraph.com portál cikke szerint egy hamburgi aukciósház január közepén kezdi meg az árverést ezekből. Ugyanakkor érdekes, hogy eladóként nem a légitársaság és nem a felszámoló van megjelölve.

Az árverésen repülőgépek üléseit, edényeket, takarókat, az utasoknak kiosztott tisztasági csomagot, csokoládészíveket és ételszállító kocsikat is meg lehet majd szerezni.

Amint a cikk emlékeztet rá, a felszámolás november eleji megindításakor az illetékes bíróság arra figyelmeztetett, hogy fenyegetően elégtelennek tűnik a légitársaság vagyona. Azaz fennáll a veszélye annak, hogy minden kötelezettségének eleget tegyen a felszámolás során.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az árverésről egyébként további részleteket még nem közölt sem a felszámoló, sem az aukciósház, így például a kikiáltási vagy minimálárak sem ismertek, csak azt tudni, hogy 15 százalék jutalékot is kell fizetnie a vevőknek, az adókon felül.

Forrás: airberlin