Új szolgáltatással bővült az Airbnb kínálata: a cég oldalán „Airbnb Kalandok” néven foglalhatók izgalmas programokat kínáló, helyi vezetők által szervezett utazások.

Az angolul Experience néven futó új szolgáltatás 2 és 10 nap közötti programokat kínál, ahol a szervezők a szállástól az étkezésen át a különböző tevékenységekig mindent előkészítenek, így a jelentkezőnek csupán részt kell vennie.

A programok között található például három napos kenyai túra, amelyen helyi vezetők segítségével az oroszlánok nyomait lehet felkutatni, UFO-vadász kirándulás Arizonában a legendás 51-es körzet érintésével és hegyi kempingezés Coloradóban.

Az Airbnb hat kontinensen nagyjából 200 ilyen szervezett túrát kínál, amelyeken szakértők állítják össze a programot, szervezik meg a szállást és az étkezést.

A cég szerint ezentúl mindenkinek lehetősége lesz “letérni a járt útról”, hiszen ahelyett, hogy egy turistacsoport tagjaként kellene unalomig ismert eseményeken részt venni, a kalandok segítségével helyi, szakértő programvezetők kísérik majd az utazókat, mélyebb betekintést nyújtva az adott hely szokásaiba és mindennapjaiba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Oroszlánok nyomait is lehet kutatni Kenyában (Forrás: Airbnb)

A programok között érdeklődési köröknek megfelelően is lehet válogatni, mint például aktív kikapcsolódás, gasztronómiai utazás vagy állatokkal kapcsolatos kirándulás.

A kalandok ára úti céltól és időtartamtól függő, a legolcsóbb, egy éjszakás program ára 79 dollártól kezdődik, de lehet találni 10 éjszakás kalandot 5000 dollárért is.

A legkülönlegesebb valószínűleg a Verne regénye inspirálta “80 nap alatt a Föld körül”, amely 2019. szeptember 1-jén indul Londonból, majd ugyanide ér vissza, közben érintve hat kontinens 18 országát, két óceánt és öt tengert, az utazás összesen nyolc formáját (köztük a hőlégballont) is igénybe véve.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!