Jövő év január közepére halasztja a Ryanair a kézipoggyászokat érintő szigorúbb szabályzás bevezetését.

Fotó: AIRportal.hu

A légitársaság mai bejelentése szerint az új szabályokat csak 2018. január 15-től léptetik életbe, annak érdekében, hogy az utasoknak több ideje legyen azokat megismerni, valamint a forgalmas karácsonyi időszakban a változás ne okozzon bonyodalmakat.

A Ryanair szeptember elején jelentette be, hogy szigorítja a fedélzetre vihető kézipoggyászokra vonatkozó szabályzatát, ugyanakkor 15 kg-ról 20-ra emeli a feladható poggyászok súlykorlátját, és párhuzamosan csökkenti a poggyászfeladás díját. A sztenderd kategóriájú feladott poggyászért 35 euró helyett csak 25 eurót kér a cég az utasoktól. Ezek a változások már szeptember 6-tól élnek, ezeket a mostani bejelentés nem érinti.

A Ryanair eredetileg novembertől vezette volna be, hogy csak az elsőbbségi beszállítás szolgáltatással rendelkező (beleértve a Plus, Flexi Plus & Family Plus opciót megvásárló) utasok vihetnek fel két darab kézipoggyászt a Ryanair járatok fedélzetére. A többi utas csak egy darab kézipoggyászt vihet a fedélzetre.

Akinél két kézicsomag van (pl. egy gurulós kis bőrönd és egy laptoptáska, vagy retikül), a nagyobb csomagot a beszállítókapunál le kell adni a személyzetnek. Az ilyen csomagokat a légitársaság külön díj felszámítása nélkül szállítja a repülőgépek rakterében.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A mostani bejelentés szerint a szigorítás csak 2018. január 15-től lép életbe.

Az új szabályokkal a Ryanair arra szeretné ösztönözni utasait, hogy kevesebb kézipoggyásszal utazzanak, inkább adják fel a csomagjaikat, mert ezzel szerintük csökkenthető a járatok késése.

A halasztásról feltehetően a Ryanairnél fellépett pilótahiány és elrontott szabadságtervezés miatti járattörlések következtében kialakult botrány után volt kénytelen dönteni a cég.