A hatóságok jóváhagyását követően megkezdte stratégiai együttműködését a légitársasági csoport és a szállítmányozási vállalat.

A tavaly májusban bejelentett, kezdetben tíz évre szóló partnerség lényege, hogy a felek összekapcsolják az egymást kiegészítő áruszállító hálózataikat, közösen kínálják ügyfeleiknek a kapacitásaikat és dedikált cargo-megoldásaikat.

Az együttműködés az integrált, rugalmas és költséghatékony ellátási láncok iránti igényt szolgálja, különösen a speciális árufuvarozás (például gyógyszerek, romlandó áruk, expresszáruk) tekintetében.

Ezt a világméretű árufuvarozási hálózat, valamint a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren és az amszterdami Schipholon működő globális csomópontok legkorszerűbb létesítményei támogatják. A CMA CGM a globális kereskedelmi hálózatával és logisztikai platformjával segíti az együttműködést.

Grafika: Airbus

Az ügyfelek egy külön erre a célra létrehozott online platformon foglalhatnak és intézhetik ügyeiket, akár kombinálva az Air France, a KLM, a Martinair és a CMA CGM Air Cargo által üzemeltetett járatokat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A cégek együttesen jelenleg 12 darab dedikált cargo-repülőgép kapacitását kínálják, hat példány a CMA CGM párizsi Charles de Gaulle repülőtéren, további hat pedig az Air France-KLM-csoport Párizsban és Amszterdamban állomásozó áruszállítója. Előbbi még hat, utóbbi nyolc új repülőgépre rendelkezik megrendeléssel.

A cargo-gépek mellett az együttműködés az Air France-KLM 160 nagy hatótávú repülőgépet számláló utasszállító flottájának rakterében lévő (belly-cargo) kapacitás értékesítésére is vonatkozik.

Grafika: Airbus