Felszállt az osztrák nemzeti légitársaság első Boeing 777-es repülőgépe Bécsből Los Angelesbe. A nyári menetrendben hetente hatszor teszik meg a légitársaság piros-fehér triplahetesei az útvonalat.

Az Austrian Boeing 777-ese Schwechaton. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az Austrian Boeing 777-ese Schwechaton. (Fotó: AIRportal.hu)

A Los Angeles-i szezonális járat az Austrian első járata a nyugati partra, és Chicago (heti 7 járat), Miami (heti 4 járat), Washington (heti 7 járat), New York és Newark (összesen heti 13 járat) után a hatodik célpontja az USA-ban. A 2017-es nyári menetrendben az osztrák légitársaság hetente összesen 37 járatot üzemeltet Bécs és az Egyesült Államok között.

A Bécs és Los Angeles közötti távolság mintegy 9 900 kilométer, melyet a cég Boeing 777-esei körülbelül tizenkét és fél óra alatt tesznek meg a tervezett menetrend szerint.

Amint arról korábban beszámoltunk, az új járatot az Austriannek a meglévő flottával kellett megoldania, ezért heti négy New York-i járatot délutánra helyezték át, a felszabadult kapacitást helyezték át a Los Angeles-i útvonalra.

A járatok délelőtt 10 órakor indulnak Bécsből és nyugati parti idő szerint délután fél kettőkor landolnak Los Angelesben, ahonnan délután 3 órakor szállnak fel és másnap délben érkeznek vissza Schwechatra. A járat vasárnaponként nem közlekedik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.