Június 10-én elindult az Air Montenegro első járata a szerb fővárosba, jövő hónapban már Frankfurtba is repülne a cég.

Montenegró új nemzeti légitársaságát idén év elején alapította meg az ország kormánya ToMontenegro munkanéven, a Montenegro Airlines 2020 végi csődjét és leállását követően.

A légitársaság az elődjétől átvett Embraer E195-ös repülőgéppel kezdte meg működését, Podgoricából Belgrádba repült, majd a szerb fővárosból a tengerparti Tivatba és vissza.

A tervek szerint június végén indulnak el az Air Montenegro járatai Tivat és Ljubljana, valamint Tivat és Banja Luka között, majd július közepétől már a Podgorica-Frankfurt útvonalon is közlekednek a légitársaság repülőgépei.

Illusztráció (Forrás: Air Montenegro)

Az Air Montenegro második, szintén a csődbe ment elődtől érkező E195-ösének forgalomba állításáig egy E190-est bérel majd.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság járatai az „MNE” ICAO-kód és a „Mount Eagle” hívójel alatt repülnek, a cég egyelőre nem rendelkezik IATA-kóddal és tagsággal a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetségnél.

Az első repülőgép egyelőre teljesen fehér festésben közlekedik, de egy nemzetközi tervezői pályázaton már kiválasztották a logó és az arculati elemek tervezőjét, Makszim Arbuzov orosz grafikust, aki az alábbi tervekkel nyerte el a zsűri tetszését:

Az Air Montenegro logója és tervezett arculata egy Airbus A350-es repülőgép grafikáján. (Forrás: Air Montenegro)