Elkezdődött a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B Terminálján és a SkyCourtban lévő mosdók tavaly decemberben beígért felújítása. A Budapest Airport nem csak felújítja, hanem jelentősen bővíti is a mosdók területét; ezzel még a nyaralási szezon előtt elkészülnek. Az új mosdóblokkok mellett ivókutak is várják majd az utasokat a terminálon – közölte lapunkkal a reptérüzemeltető.

A SkyCourt galériaszintjén, az éttermeknél kétszeres, a 2B Terminál érkező csarnokában háromszoros mosdókapacitás áll rendelkezésre hamarosan, miután a Budapest Airport hozzáfogott a mosdók átépítésének a legkritikusabb területeken.

A repülőtér 2B Termináljára évről-évre egy több szélestörzsű, járatonként 250-350 személyes repülőgép érkezik, míg a SkyCourtban a teljes induló utasforgalom növekedése teszi indokolttá a bővítést.

A Budapest Airport az utasok visszajelzései alapján egy régóta várt fejlesztést is megvalósít: a terminálon ezentúl ivókutak is lesznek.

A Budapest Airport a fent említett mosdók átépítése és felújítása mellett – szintén az utasoktól kapott visszajelzések alapján – teljes minőségi vizsgálatot tartott a 2. Terminál valamennyi mosdójában és azonnali javítási csomagot állított össze.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A javítások tartalmazzák – egyebek mellett – a gyakran megrongált eszközök, pl. szappanadagolók, papírtartók pótlását vagy cseréjét, valamennyi csaptelep lecserélését automata szenzoros működésűre, továbbá a lefolyók és a légtechnikai rendszerek tisztítását és szagmentesítését.

Az új mosdók kiépítése, illetve a régi mosdóhelyiségek ráncfelvarrása a nyári utazási szezon kezdetéig elkészül.