Félmilliárd euróból 2023-ra Schwechaton jelentősen átalakítják a régi 2-es terminál belterét és keleti mólóját, valamint méretes bővítést kap a 3-as terminál.

Ünnepélyesen elkezdődött a bécsi légikikötő nagyszabású fejlesztése. A már korábban bejelentett építkezések az üzemeltető közleménye szerint négy éven át tartanak majd.

Az 500 millió eurós beruházás részeként teljesen átépítik a régi, 2-es terminál belterét, központi biztonsági ellenőrző területet és három új poggyászkiadó szalagot alakítanak ki, valamint az újabbik, 3-as terminált 70 ezer négyzetméterrel bővítik.

A reptérüzemeltető nem titkolt célja, hogy a 4 csillagos Skytrax-minősítés után 2023-ra, amikorra elkészülnek a munkálatok, elérjék az 5 csillagot.

A néhány éve már alig használt, az 1960-as évekből származó 2-es terminál teljes átépítése révén alakítják ki az új, központi utasbiztonsági ellenőrzőpontot, ahonnan így könnyebben elérhetők lesznek a környező beszállókapuk, és itt kap helyet a három új poggyászkiadó-szalag is. Mindezekkel a tervek szerint 2020 végére készülnek el

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Cserébe a nem-schengeni forgalmat kiszolgáló Pier East (keleti móló) ellenőrzőpontjai megszűnhetnek, az épületszárnyat kívülről és belülről is átalakítják, nagyobb tereket létrehozva, és alkalmassá teszik a legnagyobb repülőgépek fogadására is. Ezen munkát 2021-ben kezdik, és 2023-ra végeznek, addig teljesen lezárják az utasok elől.

A forgalmi előtér felé alakítják ki a 3-as terminálhoz kapcsolódó, 70 ezer négyzetméteres, többszintes bővítményt. A tájékoztatás szerint itt újabb üzletek, éttermek, kávézók és bárok lesznek, és ide költözik ezen terminál központi utasbiztonsági ellenőrző területe is. Az építkezés 2020 közepén kezdődik, és szintén 2023-ra fejeződik be.

A közlemény szerint természetesen figyelnek a fenntarthatósági és környezetvédelmi szempontokra is, a tervezéstől a kivitelezésen át a későbbi üzemeltetésig.